Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ НЕ ВІДПОВІВ НА ПИТАННЯ ПРО ДРУЖИНУ ХОРОШКОВСЬКОГО

Понеділок, 30 серпня 2010, 15:51

Президент Віктор Янукович називає себе головним прихильником демократії в Україні.

Про це Янукович заявив у Берліні на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Журналіст німецького телеканалу ARD запитав Януковича, як він оцінить стан зі свободою слова в Україні та той факт, що "дружина керівника вашої спецслужби володіє медіа-концерном".

"Мабуть, я та людина, яка найбільше зацікавлена в тому, щоб процеси демократизації в Україні не тільки не зупинявся, а розвивався", - заявив Янукович.

Янукович послався на дослідження міжнародних організацій, які досліджують стан демократії.

"Я не буду говорити про різні соціологічні дослідження різних світових організацій. Вони непогані для України", - сказав Янукович, очевидно, маючи на увазі експертні дослідження.

"Україна займає одне з кращих місць серед країн пострадянського простору. Але цього недостатньо. Дуже важливо щоб цей процес (демократизації) продовжувався", - сказав він.

 "І сьогодні один з прикладів, що Україна іде шляхом демократизації - те, що сьогодні відбулося позачергове засідання Верховної Ради. І на прохання громадськості, різних партій, на висловлення європейських політиків ми значно покращили, лібералізували закон про місцеві вибори", - сказав Янукович.

Водночас він назвав законною норма про недопуск до участі у виборах осередків, створених за рік до їх проведення.

"Вона (ця норма) була законна, але була прийнята під вибори. Це неприпустимо. Зараз ця норма скасована на час виборів цього року. Потім вона буде введена, щоб привести у відповідність до закону про партії цю норму. І це буде правильно і демократично. Дякую за увагу", - сказав Янукович.

На питання про те, що дружина глави СБУ Валерія Хорошковського володіє медіа-холдингом, президент Янукович так і не відповів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...