Харківський журналіст: "Справа Климентьєва приречена"

Вівторок, 31 серпня 2010, 08:21

Справа зникнення харківського редактора Василя Климентьєва приречена лишитися нерозкритою, вважає його колега Петро Матвієнко.

В інтерв'ю Радіо "Свобода" він сказав, що не бачить прогресу у розслідуванні.

"Пан Могильов, міністр внутрішніх справ заявив про причетність (до зникнення Климентьєва) перевертнів у погонах. А Ви ж розумієте, що у таких умовах руки у слідчої групи зв'язані", - заявив заступник головного редактора газети "Новий стиль".

"От вони й займаються усілякими дрібницями: шукають у районі підкинутого телефону чи показують нам фото усіляких бандитів, розпитують - бачили чи не бачили - і пишуть протоколи впізнання. Таким чином наповнюються матеріали справи якимось папірцями, а реального руху у справі немає", - додав Матвієнко.

На запитання, чи надавали колеги Климентьєва докази на підтвердження версії про вбивство головного редактора газети "Новий стиль" за професійну діяльність, журналіст відповів: "Головні докази - це матеріали, які друкувалися на шпальтах нашої газети. Вони вже проаналізовані й, в основному, отримали підтвердження".

"Ці матеріали стосувалися високих чинів у прокуратурі. А саме Сергія Хачатряна, корумпованого заступника прокурора, "темної плями на мундирі прокуратури". Цей Хачатрян мав виконавців. Один із них - Жилін", - пояснив Матвієнко.

"На нашому сайті Василь Петрович (Климентьєв) навів інтерв'ю з цим Жиліним, а також інтерв'ю із сином ростовського маніяка Чикатила. Цей Жилін був оперативником, а потім заплатив 260 тисяч доларів за те, щоб його випустили з-під варти і щоб він знову міг посісти оперативну посаду", - заявив журналіст.

"Чикатило ж прямо казав, що замовником деяких убивств і йому завдання давалися з ініціативи цього Сергія Хачатряна (збережено стилістику висловленого). Це все не спростовано і досі жодного судового позову до газети чи до Климентьєва не було!", - додав він.

На запитання, кому може бути вигідне зникнення Климентьєва, Матвієнко відповів: "Усім антигероям наших публікацій. Почитайте критичні матеріали і ви зрозумієте, що це могло бути вигідно усім, про кого ми писали".

Заяви президента, голови МВС і міського голови Харкова Михайла Добкіна журналіст сприймає "як найдешевший піар-хід".

"Я не вірю, що свій робочий день Янукович розпочинає з того, що слухає доповідь Могильова про перебіг справи. Це теж звичайний піар. Так само, як і заява про звернення до сусідніх держав. Так само, як і заява Могильова, що він забирає цю справу до Києва. Нічого він не забрав", - заявив Матвієнко.

"Може, хтось і приїхав з керівництва. На день-два чи на вихідні, але на тому й все завершиться. Ця справа приречена, бо її розслідування нікому не вигідне. Я зникнення Климентьєва одразу назвав "гонгадзе-гейт". Кращих результатів вони тут не досягнуть", - переконаний він.

У прес-службі Харківської облпрокуратури пообіцяли найближчими днями оприлюднити коментар заступника прокурора Хачатряна щодо звинувачень журналістів "Нового стилю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування