Янукович "заборонив" піднімати ціни на гречку та інші продукти

Вівторок, 31 серпня 2010, 10:39

Президент Віктор Янукович доручив стабілізувати ситуацію на ринку продовольчих товарів та не допустити необґрунтованого зростання цін.

Як повідомляє прес-служба президента, він підписав доручення щодо стабілізації ситуації на ринку продовольчих товарів, забезпечення доступності для населення товарів першої необхідності та недопущення необґрунтованого зростання цін.

Так, уряд разом з Антимонопольним комітетом та регіональними органами виконавчої влади має терміново перевірити обґрунтованість стрімкого підвищення цін на продовольчі сільськогосподарські товари, зокрема на гречану крупу.

Прем'єр-міністру Миколі Азарову доручено до 10 вересня забезпечити інтервенцію на ринок продовольчих товарів за рахунок запасів Держкомрезерву та Аграрного фонду України, в першу чергу, продаж гречаної крупи.

Уряд зобов'язаний забезпечити готовність інфраструктури для прийняття та зберігання урожаю гречаної крупи поточного року з мінімальними втратами.

Також урядовці мають терміново провести переговори з країнами-експортерами гречаної крупи для забезпечення покриття попиту в Україні, розглянути питання запровадження дотації на посіви гречаної крупи та ф'ючерсних контрактів на закупівлю гречаної крупи Аграрним фондом у сільськогосподарських виробників.

Окремо має бути розглянута можливість запровадження мита на експорт гречаної крупи відповідно до правил Світової організації торгівлі.

До кінця року Кабмін зобов'язаний забезпечити складання довготермінових прогнозів балансів виробництва, споживання та експорту-імпорту сільськогосподарської продукції з метою запобігання виникненню дисбалансів на продовольчих ринках.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News