Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раду повернеться ще один губернатор-регіонал?

Вівторок, 31 серпня 2010, 13:00
Вісім з десяти депутатів-сумісників вже написали заяви про складення своїх депутатських повноважень.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань регламенту, регіонал Володимир Макеєнко, повідомляє "Дело".

"Всі депутати, в тому числі губернатор Львівщини Василь Горбаль, глава Держмитниці Ігор Калетник, керівник "Укрспецекспорту" Дмитро Саламатін і губернатор Кіровоградської області Сергій Ларін, всі віддали свої заяви", - сказав він.

Однак, за його словами, бракує заяви глави Держкомлісгоспу Миколи Шершуна (Блок Литвина) і губернатора Вінницької області Миколи Джиги (Партія регіонів).

Макєєнко стверджує, що він продовжує вести переговори зі спікером Володимиром Литвином щодо складення повноважень Шершуном і сподівається, що відмовиться від мандата і Джига.

Разом з тим джерело видання зазначило, що Джига не має наміру розлучатися з депутатським мандатом, оскільки йому не подобається робота в регіоні і він збирається повернутися до Верховної Ради.

Крім того, інше джерело в Блоці Литвина повідомило, що литвинівці і регіонали зацікавлені в тому, щоб Шершун склав свої депутатські повноваження, тому що "наступною у парламент повинна зайти людина Василя Хмельницького".

Як відомо, перед літніми канікулами у парламенті було 10 депутатів-сумісників: 7 - з Партії регіонів, 2 з Блоку Литвина та один комуніст. Вони будуть отримувати депутатську зарплату і привілеї як мінімум до 7 вересня.

Конституція містить пряму норму, згідно з якою заборонено суміщати депутатство з будь-якою іншою діяльністю. Основний закон дає 20 днів на те, щоб депутат, призначений у виконавчу владу, склав свої повноваження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування