Азаров хоче забирати житло за комунальні борги?

Вівторок, 31 серпня 2010, 17:19
Уряд Миколи Азарова ініціює законопроект, який дозволить відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг.

Про це заявив БЮТівець Андрій Павловський, повідомляє прес-служба блоку.

Він зазначив, що відповідним урядовим законопроектом, який буде розглядатися на початку чергової сесії парламенту, пропонується скасувати з 1 січня 2011 року тимчасову заборону стягнення з громадян  пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

За словами Павловського, діючим законодавством передбачено, що така заборона діє до моменту існування у державі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсії та стипендії.

"З приходом до влади Януковича та Азарова ця заборгованість лише зростає, зокрема, протягом останніх місяців вона зросла більш ніж на 300 мільйонів гривень, особливо  в Донецькій, Луганській та Харківській областях - які традиційно підтримують Партію регіонів", - наголосив він.

БЮТівець зазначив, що, за офіційними даними уряду, населення розраховується за газ та житлово-комунальні послуги більш ніж на 85%, водночас заборгованість теплокомуненерго за газ складає біля 60%.

"Виникає запитання: куди зникає різниця у 25%? В чиїх кишенях опиняються мільярди гривень?", - сказав Павловський.

БЮТівець також нагадав, що уряд піднімає ціну на газ для населення на 50% цього року та ще на 50% - наступного. Разом з тим, за словами Павловського, "є інформація, що облгази, які належать пану Фірташу, заборгували за газ 10 мільярдів гривень", йдеться у повідомленні.

"То може було б краще уряду Азарова стягувати заборгованість з Фірташа, ніж дерти три шкури і брати пеню з людей, яким вони затримують заробітні плати?", - спитав він.

"Павловський зазначив, що відредагований "регіоналами" Цивільний кодекс дозволяє в разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян", - повідомили в прес-службі.

"Тобто замість того, щоб надавати допомогу малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, уряд Азарова навпаки викидатиме їх на вулицю, і в країні разом зі зростаючою армією безробітних зросте кількість бездомних громадян", - наголосив БЮТівець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...