Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук про команду Януковича: "Окрошка людей, які діють кожен по-своєму"

П'ятниця, 6 серпня 2010, 15:08

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що президент Віктор Янукович має хорошу програму, але не має команди, яка здатна її реалізувати.

"Програма (Януковича) чудова. Але чи є в нього сьогодні команда, здатна реалізувати цю програму? Відповідаю: такої команди в нього немає", - сказав Кравчук у інтерв'ю газеті "День".

"Це - окрошка людей, які розуміють і діють кожен по-своєму. Ось приклад. Щойно сказали про підвищення ціни на газ, не одна опозиція, а й коаліція в особі комуністів заявила, що не має наміру підтримувати це рішення", - заявив екс-президент.

На думку Кравчука, президент Янукович "і досі не відчув тих проблем, які виникнуть згодом".

"Він (чинний президент) неминуче зіткнеться з духовними проблемами, політичними, економічними, соціальними, бо українське суспільство - дуже різношерсте", - сказав перший президент України.

"Подолати ж ці проблеми самим лише рішенням Конституційного Суду, який можна купити, перекупити, налякати (а хлопці вміють це робити), неможливо. І Віктору Федоровичу доведеться з цим зіткнутися", - переконаний Кравчук.

На його думку, Янукович має "зупинити боротьбу між коаліцією та опозицією, між заходом і сходом, між конфесіями тощо".

"Він мусить стати над цим усім і сказати: "Нам 20 років боротьби так глибоко в печінку зайшли, що жодна вода її звідти не вимиє. Досить годувати мене калачами, давайте сядемо й працюватимемо". Боротьба, що ведеться всі ці роки, знекровила країну", - сказав екс-президент.

"Янукович, зважаючи на те, що в нього є сила, воля й солідна організація, на яку він спирається, міг би це зробити. На відміну, до речі, від Ющенка, який сам із собою, схоже, розібратися не міг", - вважає Кравчук.

Однак він зазначив, що нинішня влада поки що "впоралася більш-менш з одним лише завданням - організувалася у владу", хоча й це відбулося "з надзвичайно великими порушеннями Конституції - люди на це заплющили очі, бо їм набридла боротьба всередині влади, конфлікти між Тимошенко та Ющенком".

"Наразі є прогнозована та презентована програма (нової влади), але ніхто її виконувати, схоже, не збирається. В усякому разі, в них немає для цього сил", - сказав Кравчук.

За його словами, керівники Верховної Ради й парламентських фракцій зараз лише "димлять" замість того, щоб усе "поставити в межі закону" і працювати за чинною Конституцією.

"Не вийшло повернути повноваження (президенту) на референдумі? Повернемо через Конституційний Суд. Але де, скажіть, записано таке, що КС може скасувати реформу? А в нас може, бо йому так скажуть", - зазначив екс-президент.

"Хоча що там казати, коли суд говорив, що Кучма працював не два терміни, а один, коли суд каже, що регламент ВР у процесі створення коаліції вищий за Конституцію. При цьому ніхто в КС не червоніє...", - додав Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: