Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Я готовий відповідати за будь-які свої дії

Середа, 1 вересня 2010, 13:04

Екс-перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді.

Про це він заявив УНІАН, коментуючи інформацію про те, що його найближчим часом можуть викликати на допит.

На думку Турчинова, відповідні публікації у ЗМІ "є продовженням реалізації політичного замовлення чинної влади СБУ та іншим силовим структурам" на його дискредитацію та блокування його політичної діяльності шляхом відкриття кримінальних справ чи арешту.

"Я готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді, тому що мені за них не соромно - я чесно працював на державу", - сказав він.

"Що стосується останніх фальшивок, надрукованих в газеті "Сегодня" та підхоплених іншими виданнями, то вони викликають як мінімум подив, тому що злочинне рішення щодо реалізації газу, який знаходився у Держрезерві, було прийнято Кабінетом міністрів, який очолював Янукович", - додав Турчинов.

За його словами, так, 27.07.2007 рішенням №974/7 "Про внесення змін до номенклатури" газ був розброньований та виведений з номенклатури Держрезерву.

Турчинов заявив, що метою цього рішення була реалізація газу для бізнес-структур з оточення Януковича.

"Без дозволу нового уряду Держрезерв провів аукціон і реалізував газ. Коли нам стало про це відомо, ми заборонили відпускати газ відповідно до цієї злочинної схеми. Лише на початку 2010 року цей газ був списаний відповідно до судового рішення", - сказав він.

Турчинов також зазначив, що "пан Сіньковський, який проходить по цій справі, теж був призначений на посаду заступника Держкомрезерву саме паном Януковичем".

Тому, заявив Турчинов, він підтримує розслідування цієї справи, але має "великі сумніви, що ті, хто ініціювали та приймали постанову № 974/7, понесуть за це відповідальність".

"Чекатиму нових провокацій, компрометації та звинувачень, не зупиняючи роботу в опозиції", - сказав він.

Як відомо, раніше екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у коментарі "Сегодня" заявив про високу вірогідність арешту Турчинова.

У свою чергу газета "Дело" з посиланням на джерело у Генпрокуратурі повідомила, що Турчинова можуть притягнути до відповідальності за спробу продати через Держкомрезерв велику кількість газу за заниженою ціною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування