БЮТ: КС звільняє суддів заради скасування політреформи 2004

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:46
 

Опозиція стурбована синхронною відставкою чотирьох суддів Конституційного суду.

Про це заявив член фракції "БЮТ - Батьківщина", юрист Сергій Власенко, повідомляє прес-слжуба.

На його думку, відставка суддів пов'язана з намаганням обрати до складу КС людей, на 100% лояльних діючій владі, з метою відміни конституційну реформу 2004 року.

Коментуючи інформацію про сьогоднішню відставку 3 суддів Конституційного суду, Власенко нагадав, що декілька тижнів тому у відставку подав суддя КС Джунь.

"Всі ці четверо суддів були обрані до Конституційного суду з'їздом суддів України у 2005 році, і всі вони є достатньо відомими фахівцями, суддями з величезним досвідом. Тому викликає певний подив їх синхронна відставка", - сказав він.

На думку Власенка, це пов'язано з набранням чинності закону про судоустрій і статус суддів, яким повністю переформатовано порядок проведення з'їзду суддів України.

"На сьогоднішній день, на має глибоке переконання, з'їзд суддів України як незалежний орган припинив своє існування і є підконтрольним діючій владі, і це дозволить обрати замість чотирьох суддів КС людей, на 100% лояльних діючій владі", - підкреслив він.

Окрім того, депутат переконаний, що відставку суддів КС можна пов'язати з поданням 252 народних депутатів щодо неконституційності змін до Конституції 2004 року, яке знаходиться на розгляді в КС.

"У нормальному демократичному цивілізованому суспільстві заява про відставку навіть одного судді Конституційного суду є серйозним приводом для обговорення у суспільстві, а у нас йдуть четверо суддів - і всі роблять вигляд, що нічого не сталося", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News