Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Тимошенко образилися через нове ім'я фракції

П'ятниця, 10 вересня 2010, 17:53
Українська соціал-демократична партія може створити в місцевих радах силу під назвою "БЮТ-УСДП".

Це питання піднімалося на 7 з'їзді партії в п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава київської партійної організації УСДП Олексій Переверзенцев, виступаючи на з'їзді, заявив: "Нашими партнерами було ініційоване питання перейменування фракції у Верховній Раді під назвою "БЮТ-Батьківщина"... з нами це питання ніхто не погоджував".

"Погоджувальна рада блоку не збирається. Нас постійно ігнорують...можливо, необхідно підняти питання перед нашими обласними осередками та ініціювати перейменування нашої фракції в місцевих радах у "БЮТ-УСДП", - сказав він.

У свою чергу, лідер УСДП Євген Корнійчук заявив: "Я не хочу зараз експлуатувати цю тему. Я кажу про те, що не може одна політична сила, яка створила блок, можливо вона більше і важливіше на сьогоднішній день, експлуатувати назву блоку тільки у своїх інтересах".

"Це неправильно. Безумовно, ми будемо піднімати це питання. Сподіваємося це вирішити не в публічній площині, а шляхом діалогу", - зазначив він.

При цьому Корнійчук заявив, що питання створення в місцевих радах сили "БЮТ-УСДП" буде обговорюватися після місцевих виборів на наступному з'їзді партії.

Він також повідомив, що з'їздом Українська соціал-демократична партія розпочала свою роботу з питань висунення кандидатів у депутати місцевих рад, а також почала підготовку місцевих програм на вибори.

Лідер УСДП висловив надію, що в жовтні, до проведення місцевих виборів, будуть проголосовані зміни до закону про місцеве самоврядування, які підготує позафракційна робоча група в парламенті.

На з'їзді партії було прийнято програму, з якою УСДП йде на місцеві вибори.

Відповідаючи на питання журналістів про можливий вихід УСДП з БЮТ, Корнійчук сказав: "Настрої у залі (серед делегатів з'їзду) різні. І я не хочу на сьогоднішній день робити ніяких різких рухів".

"Я сподіваюся, що це помилка (перейменування фракції БЮТ у "БЮТ-Батьківщина") буде виправлена "Батьківщиною" і ми до цього питання не будемо повертатися", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...