Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура не розгледіла в Ратушняку антисеміта

Неділя, 12 вересня 2010, 12:34

Прокуратура Закарпатської області не угледіла складу злочину в діях мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Про це повідомив прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня, передає УНІАН.

Як відомо, 10 серпня 2009 року кримінальну справу було порушено стосовно Ратушняка за фактом хуліганських дій та перевищення службових повноважень.

В ході її розслідування 12 серпня 2009 року було порушено ще одну кримінальну справу про поширення через ЗМІ відомостей, які можуть розцінюватися як такі, що принижують представників інших національностей з-за їх расової і національної приналежності.

За результатами проведеного розслідування прокуратура закрила другу кримінальну справу через відсутність складу злочину.

Зокрема, в рамках кримінально-процесуального законодавства прокуратура провела спеціальну експертизу з метою визначити, чи прозвучали в словах Ратушняка висловлювання, що розпалюють міжетнічну ворожнечу.

"Загальний висновок всіх експертиз - ті судження, які висловив Ратушняк, є його суб'єктивною оцінкою щодо осіб єврейської національності, але закликів до розпалювання ворожнечі вони не містять", - сказав заступник прокурора Закарпатської області Анатолій Савченко.

Він також повідомив, що так само через відсутність складу злочину закрито кримінальну справу за фактом побиття Ратушняком жінки-агітатора "Фронту змін".

"Тілесні ушкодження, які були виявлені у агітаторки "Фронту змін", не є наслідком навмисних дій Ратушняка", - уточнив Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування