У Тимошенко побачили механізм фальсифікації виборів

Понеділок, 13 вересня 2010, 13:35
Влада створює механізм фальшування результатів місцевих виборів на рівні територіальних і дільничних виборчих комісій.

Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив БЮТівець Остап Семерак, повідомляє прес-служба партії "Реформи і порядок".

"Сьогодні на прикладі Криму, де сформовано територіальну виборчу комісію, ми вже бачимо, як будуть формуватися ТВК, і як потім ними ж будуть формуватися дільничні виборчі комісії", - сказав депутат.

"Що ми маємо сьогодні в Криму? Опозиція представлена в територіальній виборчій комісії аж двома людьми з 18-ти. Це нагадує один із сталінських висловів, які так любить цитувати теперішній прем'єр-міністр: "не важливо, хто і як голосує - важливо, хто рахує", - зазначив він.

На думку Семерака, за таких умов "від влади слід очікувати використання тих самих методів, до яких вона вдавалася й раніше", йдеться у повідомленні.

"Вони викидатимуть спостерігачів з дільниць і будуть писати той результат, який їм потрібен", - сказав БЮТівець.

"Принципово важливо, щоб опозиція і влада одне одного контролювали, і саме тому наша політична сила наполягала, щоб територіальні і дільничні виборчі комісії формувалися паритетно: 50% на 50%. Сьогодні цього немає", - зазначив він.

"Якщо партія влади хоче довести, що ці вибори будуть чесними, давайте повернемося до закону про вибори і проголосуємо за нашу пропозицію. Якщо ж вони це відкидають, то це є доказом того, що вони збираються махлювати", - підкреслив Семерак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування