Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова приховує робочий графік Януковича

Понеділок, 13 вересня 2010, 14:51

В адміністрації президента відмовилися повідомити причини скасування поїздки журналістів до резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я".

Про це йдеться у відповіді керівника прес-служби глави держави Дениса Іванеска на запит "Української правди", який підписали 30 журналістів.

"Поїздка не відбулася з організаційних причин, які не дозволили її якісно підготувати...Окрім того, графік роботи президента у день проведення прес-конференції передбачав інші заходи, які неможливо було скасувати", - зазначили в президентській канцелярії.

 
Як відомо, під час прес-конференції 4 червня президенту Віктору Януковичу було поставлено запитання щодо відчуження державної резиденції "Межигір'я" та його нереагування на чисельні журналістські розслідування.

Президент висловив готовність одразу після прес-конференції показати журналістам власність, яка належить йому в "Межигір'ї". Однак пізніше з невідомих причин цей захід було скасовано.

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що у президента відбувалася "міжнародна зустріч". Хоча на той момент - близько 14 години - Віктор Янукович вже залишив адміністрацію президента та поїхав до "Межигір'я".

Пізніше Ганна Герман визнала, що президент проводив зустріч "на виїзді", однак про неї нічого не повідомлялося на сайті президента.

Зустріч відбувалася у робочий час, і, на підставі закону "Про інформацію", інформація про неї є відкритою.

У зв'язку з цим журналісти у своєму запиті просили повідомити, з ким відбувалася ця зустріч, якій темі була присвячена та чому її організували за межами адміністрації президента.

На ці питання адміністрація президента не відповіла.

На Банковій заявили, що "можливість згаданої поїздки опрацьовується в адміністрації президента". "Але, зважаючи на щільний робочий графік глави держави, наразі не визначено дату її проведення", - зазначається у документі.

Цей запит був відправлений журналістами 6 червня 2010. Відповідь на нього була отримана через 3 місяці після неодноразових нагадувань, хоча за законом адміністрація президента мала відповісти за місяць.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...