Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу нагадали у ЄС, як треба провести вибори

Понеділок, 13 вересня 2010, 15:13

Президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай підкреслює необхідність провести місцеві вибори в Україні за європейськими стандартами й забезпечити до них рівний доступ усіх політичних гравців.

Про це він заявив у понеділок у Брюсселі по закінченні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Місцеві вибори 31 жовтня дуже важливі для України. Це також важливо, бо це мій день народження. Їх проведення повинно демонструвати, що в Україні триває добра практика проведення чесних виборів, які відповідають європейським стандартам", - заявив Ромпай.

Президент ради ЄС зазначив, що в ході зустрічі він подякував українському президенту за його ініціативу внесення поправко до закону про проведення місцевих виборів.

Він також підкреслив важливість створення основ, які будуть гарантувати, що вибори пройдуть на рівних підставах для всіх учасників.

Крім того, Ромпай заявив, що спостерігає проведення в Україні необхідних реформ.

"Ми бачимо, що Україна просувається вперед у проведенні процесу реформ, і Європейський Союз підтримує й допомагає їй на цьому шляху", - заявив він.

"Україна - європейська країна, і ми розділяємо спільні базові цінності, на яких ми будуємо наше суспільство", - сказав Ромпай.

Серед таких цінностей президент Ради ЄС назвав демократію, верховенство права, повагу до прав людини.

"Ми обговорили важливість гарантування незалежної судової системи й свободи преси", - також повідомив президент Ради ЄС.

Ромпай зазначив, що за останні роки Україна заслужила повагу за зміцнення демократії й свободу слова.

"Українську спадщина відкритого суспільства необхідно будувати далі", - підкреслив він.
   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування