Москві не терпиться з'їсти "Нафтогаз"

Понеділок, 13 вересня 2010, 17:06
Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" може привести до корекції позиції Росії щодо "Південного потоку".

Про це заявив заступник глави Державної думи РФ, президент "Російського газового товариства" Валерій Язєв в ході відео-конференції Москва-Київ в понеділок.

"Але ми не можемо сидіти і чекати роками, поки Україна ухвалить рішення - буде об'єднуватися чи не буде", - сказав він.

"Тому що є терміни, є угоди по створенню "Південного потоку", і ми не можемо порушувати всі домовленості, де зав'язана ціла серія європейських держав та їх господарських суб'єктів. Тому Україні потрібно швидше визначатися", - сказав Язєв.

Він прогнозує, що можливий процес об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" займе тривалий час. "На цей процес, за моїми оцінками, підуть роки", - сказав Язєв.

За його словами, на сьогоднішній день говорити про якісь можливі результати, нехай навіть проміжні, рано, оскільки це дуже "складний і чутливий процес, особливо для української сторони".

"Російська сторона виступає з ініціативою об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", розуміючи, що можуть бути якісь проміжні варіанти", - сказав Язєв.

За його словами, російська сторона запропонувала кілька родовищ Україні замість активів "Нафтогазу". "Розуміємо, що в цьому форматі можна зробити рівноправне партнерство", - зазначив Язєв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...