Янукович: Україна приречена виконувати зобов’язання перед Росією і Європою

Понеділок, 13 вересня 2010, 17:44
Україна незмінно виконуватиме свої зобов'язання як транзитер газу.

Про це заявив президент Віктор Янукович у Брюсселі під час спільної прес-конференції з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Україна зобов'язана, або ж приречена виконувати свої зобов'язання перед ЄС та Росією як країна-транзитер щодо стійкості і надійності роботи газотранспортної системи. Це зобов'язання ми будемо виконувати завжди", - підкреслив він. 

Президент наголосив, що ті прикрі випадки, які мали місце у минулому, щодо виконання Україною її транзитних зобов'язань, не повторяться. "Цього більше ніколи в історії України у відносинах з ЄС та Росією не буде", - сказав Янукович. 

Він зазначив, що згідно із досягнутою з Баррозу домовленістю починається спільна робота над реконструкцією ГТС України.

"Ми маємо намір запросити партнерів і з інших країн, окрім Росії, і забезпечити прозорість роботи української газотранспортної системи за рахунок долучення цих країн-інвесторів до управління нею", - сказав Янукович.

Він також заявив, що Україна може приєднається до Енергетичного співтовариства вже наприкінці вересня.

"Договір про приєднання України до організації "Енергетичне співтовариство" може бути підписаний вже 24 вересня на найближчій зустрічі міністрів", - сказав президент, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У свою чергу Баррозу привітав Януковича з прийняттям закону про ринок газу. "Ми очікуємо продовження проведення реформ у газовому секторі", - сказав він.

Крім того, президент Єврокомісії позитивно оцінив наміри на наступному засіданні міністрів "Енергетичного співтовариства" ухвалити рішення про приєднання України до цієї організації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування