Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РЕГІОНАЛ ХОЧЕ ВИБИТИ З ДЕРЖАВИ МАТЕРІАЛЬНУ КОМПЕНСАЦІЮ

Вівторок, 14 вересня 2010, 13:12
Суд відмовив губернатору Запорізької області, регіоналу Борису Петрову у наданні компенсації на житло.

Відповідна постанова Вищого адмінсуду України є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, 1 червня 2010 губернатор звернувся до суду з позовом до Верховної Ради про визнання протиправною бездіяльності щодо невиплати грошової компенсації витрат для створення належних житлових умов.

Петров зазначав, що з 23 листопада 2007 по 16 квітня 2010, як народний депутат відповідно закону про статус народного депутата мав право на отримання грошової компенсації витрат для створення житлових умов.

Він наголосив, що 17 березня 2010 звернувся до відповідача з відповідною заявою, проте зазначена компенсація йому виплачена не була. Посилаючись на викладене, він просив суд визнати бездіяльність відповідача протиправною.  

У свою чергу, Верховна Рада наголосила, що Петров протягом трьох місяців з дня набуття ним депутатських повноважень не подавав заяву про надання одноразової грошової компенсації до комітету Верховної Ради з питань регламенту.

"З таким питанням позивач звернувся до глави Верховної Ради, до компетенції якого не віднесені зазначені питання", - йдеться у документі.

Крім того, за твердженням представників парламенту, це звернення мало місце в період, коли Петров вже був призначений на посаду глави Запорізької облдержадміністрації, тому законних підстав для розгляду питання про надання компенсації не було.

Судом було встановлено, що для створення житлових умов Петрову було надано номер у готелі "Київ", що оплачувався за рахунок бюджетних призначень на здійснення діяльності Верховної Ради.  

Суд вирішив, що регіонал не навів у позовній заяві обставин, "які б свідчили про неправомірність дій або бездіяльності Верховної Ради та порушення його прав, свобод чи інтересів, підстави для задоволення позову відсутні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування