Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі чиновника Тимошенко труситимуть банківські рахунки

Вівторок, 14 вересня 2010, 14:27
Суд дозволив розкрити банківську таємницю та провести виїмку документів у справі щодо колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

Як відомо, кримінальна справа щодо Іващенка було порушена 20 серпня. Екс-чиновника обвинувачують в тому, що він, зловживаючи службовим становищем в інтересах третіх осіб, погодив план санації Держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод".

Внаслідок цього рішення майно держпідприємства вартістю 17 мільйонів 240 тисяч було відчужено як цілісний майновий комплекс та вийшло з володіння держави, в тому числі три причали, що відносяться до об'єктів загальнодержавного стратегічного значення.

Слідство вважає, що такі дії спричинили тяжкі наслідки - заподіяння шкоди державним інтересам та матеріальні збитки державі на вищевказану суму.

Як зазначається у документі, орган досудового слідства стверджує, що 14 січня 2010 товарною біржею "Кримська аграрна біржа" проведено аукціон щодо продажу майна "Феодосійського судномеханічного заводу", переможцем якого визнано ТОВ "Авіа-Інвест" (Київ).

Зазначене підприємство відповідно до договору купівлі-продажу придбало цілісний майновий комплекс вказаного державного підприємства за 17 мільйонів 240 тисяч гривень.

Слідчий зазначає, що у термін до 5 лютого 2010 ТОВ "Авіа-Інвест" перерахувало кошти за придбане майно з розрахункового рахунку, відкритого в АКБ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції", на банківський рахунок ТБ "Кримська аграрна біржа".

Слідство вважає, що для всебічного, повного та об'єктивного розслідування кримінальної справи, з метою встановлення походження коштів, за які було придбано майно зазначеного державного підприємства, виникла необхідність в отриманні інформації щодо руху коштів по рахунку ТОВ "Авіа-Інвест".

Також слідчому потрібна інформація щодо операцій, які були проведені по цьому рахунку за період з 1 січня 2009 і до цього часу.  

Суд задовольнив подання слідчого та дав дозвіл на розкриття "Чорноморським банком розвитку та реконструкції" для Генпрокуратури інформації, яка становить банківську таємницю, щодо ТОВ "Авіа-Інвест".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...