Хорошковський "зайшов" у "95 Квартал"

Вівторок, 14 вересня 2010, 14:34

Офшорні компанії, близькі до Валерія Хорошковського, стали власниками "Студія "Квартал-95".

Виданню Телекритика в Держкомстаті надали офіційну інформацію про засновників ТОВ "Студія "Квартал-95".

Виявилося, що в лютому 2009 року їхній склад радикально змінився.

Головним засновником у ТОВ "Студія "Квартал-95" (за даними, отриманими неофіційно, більш 99% статутного фонду) став кіпрський офшор Art fox studios limited, зареєстрований за адресою Аджіоу Павлоу, д. 15, Ледра хауз, м. Ажіос Андреаз.

За цією же адресою прописаний інший офшор - Mindon holdihgs limited. У рішенні Нацради по радіо і ТБ від 2007 року, яким групі "Інтер" Хорошковського дозволили купити телеканал у "регіонала" Едуарда Прутніка, кіпрський Mindon значиться одним з нових власників НТН.

До речі, той же офшор Art fox studios limited є і єдиним засновником  кіновиробничої компанії ТОВ "Кіноквартал", зареєстрованої в 2008-му році.

"Наблизив "Квартал-95" до персони Хорошковського й інший новий співвласник ТОВ "Студія "Квартал-95" Ярослав Порохняк. Він відомий і як начальник юридичного відділу "Укрсоцбанку" (коли банком володів Хорошковський), і як співзасновник "Союз-Віктану" (коли його контролював Хорошковський) і нарешті як співзасновник меблевої компанії "Меркс". Разом з Валерієм Хорошковським особисто", пише Телекритика.

Зараз Порохняк є  віце-президентом U.A. Inter Media Group.  

Як відомо, власниками  "Кварталу" були сценаристи брати Шефири і Володимир Зеленський.  Тепер брати Шефири вичищені зі складу власників ТОВ "Студія "Квартал-95". Володимир Зеленський залишився, але з мізерним відсотком - 0,01%.

"Влітку Зеленський обіцяв, що зйомки "Вечірнього кварталу" продовжаться приблизно в жовтні. Тобто під кінець року українці самі зможуть оцінити, який екзистенційний шлях вибрали для себе "кварталівці": як і раніше кусати всіх підряд чи  піти  дорогою КВВ, що знищив у собі політичний гумор як клас після приходу до влади Володимира Путіна", відзначає Телекритика.

У прес-службі "Кварталу", відповідаючи на запит про причини зміни власника в 2009-му року, пішли від відповіді й обмежитися формулюванням: "Змін, що впливають на діяльність "Кварталу - 95",  не відбувалося. Керівний склад компанії не мінявся з моменту її заснування". 

Хоча видання цікавилося не зміною керівників, а зміною власника.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування