З "Першого національного" йдуть журналісти, бо "міцніє цензура"

Вівторок, 14 вересня 2010, 14:44

З "Першого національного" звільняються троє кореспондентів новин: Ігор Кримов, Юлія Банкова, Олександр Романюк.

Заступник гендиректора НТКУ з інформаційного мовлення Олександр Пантелеймонов пояснив це "Телекритиці" фінансовими причинами.

"Це правда, за останній місяць співпрацю з телеканалом припинили троє журналістів новин. На жаль, сьогодні "Першому національному" важко конкурувати з комерційними каналами у всьому, що стосується фінансів, і зарплата журналістів - не виняток. Тому керівництво телеканалу з розумінням ставиться до рішення наших журналістів", - сказав він.

Зі свого боку, Юлія Банкова сказала, що низька оплата праці на "Першому" - це лише одна з причин її звільнення з каналу, решта - морально-етичні міркування.

"Цензура міцніє, і щодалі - то важче їй опиратися", - сказала журналістка.

Її колега Ігор Кримов зауважив, що його причина звільнення офіційно в заяві вказана так: за власним бажанням з морально-етичних міркувань. 

"А вже ці міркування мали дві складові - політичну й економічну. Політична є така, що багато чого не давали робити, а економічна - просто витискали з каналу, три місяці поспіль позбавляючи премії і тримаючи на голій ставці. А це приблизно півтори тисячі гривень мінус податки", -  сказав Кримов.

Однак керівництво "Першого національного" спростовує інформацію про цензуру на каналі.

"Цензури на телеканалі немає. Ми працюємо в рамках редакційної політики, і як державна телекомпанія висвітлюємо діяльність органів влади", - запевнив "ТК" Пантелеймонов.

Він наголосив, що не вбачає політичних мотивів у звільненні Кримова, Банкової та Романюка.

"Перший національний" завжди був своєрідною кузнею кадрів для українського телебачення. В Україні немає телевізійного каналу, на якому не працювали б колишні працівники "Першого", - сказав заступник гендиректора НТКУ.

"Я прошу не вбачати у переході журналістів "Першого" на інші канали політики. Звільнення журналістів - це постійний нескінченний процес, до якого, на жаль, ми були готові і сприймаємо його з розумінням. Ми бажаємо журналістам, які працювали в новинах "Першого", повної реалізації свого творчого потенціалу", - сказав Пантелеймонов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування