Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потерпілі у справі Гонгадзе почали вивчати понад 100 томів слідства

Середа, 15 вересня 2010, 15:06

Потерпілі у "справі Гонгадзе" і їхні представники почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача в убивстві Георгія Гонгадзе.

Про це сказав у середу керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко в інтерв'ю журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відсьогодні (15 вересня) потерпілі й представники виконують вимоги ст. 217 (Кримінально-процесуального кодексу, ознайомлення потерпілого, цивільного позивача й цивільного відповідача з матеріалами справи), тобто знайомляться з матеріалами кримінальної справи", - сказав він.

"Потім, після завершення, будуть знайомитися з обвинуваченнями в кримінальній справі", - додав Бойченко.

За його словами, дана кримінальна справа нараховує понад 100 томів "за 10 років слідчої роботи".

"Це не просте питання - обвинуватити колишнього міністра внутрішніх справ у такому важкому злочині. І ви знаєте, що за Кравченком стоять високоповажні живі люди, і, менше з тим, слідчі переконані в тому, що саме він скоїв цей злочин", - сказав Бойченко.

Разом із тим, керівник прес-служби ГПУ наголосив: "Якщо суд визнає ці докази слідчого недостатніми, тоді буде повернено справу на повторне розслідування, тоді будемо про це говорити".

Як відомо, 14 вересня Генпрокуратура оголосила про завершення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням Пукача.

Замовником названо екс-главу МВС Юрія Кравченка, який покінчив життя самогубством (за офіційною версією) 4 березня 2005 року. У той день Кравченка мали допитати в Генпрокуратурі у справі про вбивство журналіста Гонгадзе.

Засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Пізніше в лісі Київської області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало журналісту.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко й Микола Протасів, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства Гонгадзе. Їх засудили до 12 (Костенка й Поповича) і 13 років (Протасів) позбавлення волі.

Пукач був арештований в Україні у липні 2009 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: