Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" вирішили, що українці дали добро на перетворення Януковича в Кучму

Середа, 15 вересня 2010, 16:38
У питанні зміни Конституції мова йде про посилення функцій президента.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Володимир Олійник в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Відносно політичної реформи і посилення функцій президента, то я хочу вам сказати, що про це говорять не стільки політики, скільки люди. Ви прислухайтесь до народу", - сказав він.

За словами депутата, він володіє інформацією про те, що український народ дав своє добро на посилення повноважень президента.

Регіонал також зазначив, що всі без винятку кандидати в президенти йшли на президентські вибори зі своїми програмами, які виходять "далеко за межі повноважень президента".

Зокрема, Олійник нагадав, що такі положення програм як підвищення пенсій, зарплат, проведення економічних реформ - це функції прем'єр-міністра і уряду, проте український народ підтримав програму Віктора Януковича.

"У зв'язку з цим виникло питання - а де ж інструментарій для виконання взятих на себе зобов'язань?", - сказав він. "Люди не запитують, де вам взяти повноваження...- але виконайте взяті на себе зобов'язання", - зазначив депутат.

"Таким чином, таке посилення (повноважень президента), якщо будуть виконані взяті на себе зобов'язання, буде вітатися українським народом" - сказав Олійник.
 
У той же час, він підкреслив, що українське суспільство не сприйме "узурпацію влади". "У цьому питанні питання стоїть в тому, щоб президент ніколи не перебирав на себе повноваження законодавчої та судової гілок влади", - зазначив Олійник.

"Безумовно, президент буде посилений по лінії виконавчої гілки влади...Це добре, коли сьогодні є таке взаєморозуміння між урядом і президентом, але ви пам'ятаєте, коли був час, коли міністри не ходили на наради чи Луценко міг встати і демонстративно залишити нараду" , - заявив він.

За словами депутата, "посилення повноважень під програму, за яку проголосував український народ, це нормальна річ".

Крім того, депутат пояснив, що форма прямого президентського правління - це функція, яка випливає з Конституції та закону про надзвичайний стан в Україні.

Олійник пояснив, що таке можливо тільки у випадку, коли мова йде про якусь особливу ситуацію.

"Посилення повноважень президента, це не введення президентського правління - це повернення до президентсько-парламентської форми правління", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування