АДВОКАТ: ПУКАЧ ЗГАДУВАВ ПРО ЛИТВИНА

Середа, 15 вересня 2010, 20:05

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко підтверджує, що в своїх свідченнях генерал Олексій Пукач згадує Володимира Литвина.

Про це сказала Теличенко в інтерв'ю "Українській правді" після першого дня ознайомлення з матеріалами справи.

"Я підтверджую, що викладене в матеріалах "Української правди" щодо Литвина міститься у матеріалах справи", - сказала Теличенко.

Як відомо, раніше "Українська правда" писала, що Пукач у своїх свідченнях розповідає про роль спікера парламенту Володимира Литвина.

Так, за твердженнями генерала, невдовзі після убивства Гонгадзе 17 вересня 2000 року, Литвин побував у міністерстві внутрішніх справ в кабінеті Кравченка.

Там був присутній перший заступник міністра Микола Джига, керівник апарату МВС, нині покійний Едуард Фере, а також сам Пукач.

Як стверджує Пукач, Кравченко особисто представив його Литвину зі словами: "Володимир Михайлович, це - наш співробітник, який особисто розібрався з Гонгадзе".

При цьому Кравченко поплескав Пукача по плечу і звернувся до Литвина зі словами: "Передайте президенту, що ми виконаємо будь-яку його вказівку".

Тобто зі слів Пукача випливало, що Литвин щонайменше був у курсі всіх подій, які відбувалися з Гонгадзе.

Пізніше між Пукачем і Литвином була проведена очна ставка, на якій генерал підтвердив свої слова, а спікер парламенту їх заперечив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування