Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст, побитий Пукачем: "Збираються судити знаряддя злочину"

Четвер, 16 вересня 2010, 09:33


Журналіст Олексій Подольський вважає, що влада хоче імітувати розслідування справи Гонгадзе, обмежившись обвинуваченням покійного Юрія Кравченка та виконавця Олексія Пукача.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", коментуючи завершення досудового слідства у справі Пукача, якого обвинувачують у виконанні наказу убити Георгія Гонгадзе та у побитті й залякуванні Подольського.  

"Я ще не вирішив остаточно, як я реагуватиму на це все: буду я взагалі приймати участь у судовому засіданні або не буду. Можна, звичайно, піти подивитися на цей спектакль. Але, швидше, вирішу так само, як Леся (Гонгадзе) - не ходитиму туди. Який сенс там сидіти?", - сказав Подольський.

"Вони (влада) хочуть, як завжди, поставити крапку в цій справі. Звичайно, вони б і не розслідували цю справу, але треба брати кредити на Заході. На наше суспільство вони не дивляться... Перед Заходом треба поставити крапку, що ось, мовляв, справу закрито", - додав він.

На думку Подольського, "для цього, власне, вони й витягнули Пукача - адже його ніхто ніколи і не випускав з уваги".

"А головне, вони хочуть на цьому вбитому генералові (Кравченку) закрити справу. Я вважаю, що його вбили. І так само сфальсифікували слідство щодо його самогубства", - заявив журналіст, який є потерпілим у справі Пукача.

"Якщо після закриття справи Захід і надалі негативно реагуватиме, тоді вони продовжать його - далі імітуватимуть слідство. Якщо ж міжнародне співтовариство закриє очі на Україну, тоді на цьому все й скінчиться", - передбачає Подольський.

Він переконаний, що далі "знову шукатимуть когось крайнього".

"Ось, наприклад, пройдуть вибори, і Литвин опиниться за бортом. В такому разі він вже нікому не потрібен буде, необхідність штампувати закони для коаліції відпаде. Ось тоді його й витягнуть з колоди", - вважає журналіст.

"Насправді все залежить від політичної волі. Дадуть команду - розслідувати до певного моменту, отже, розслідуватимуть саме до цього моменту. А не дадуть команду - не розслідуватимуть", - додав Подольський.

За його словами, "сьогодні, по суті, збираються судити знаряддя злочину: Пукач - це такий самий шнурок, яким він душив, тільки одушевлений".

"Система, яку створили політики, дозволяє плювати в обличчя громадянському суспільству. І ця система, коли правоохоронні органи обслуговують політиків, на сьогоднішній день лише посилюється. На жаль, ніхто цю систему судити не збирається. А влада тим часом все зводить до приватного випадку - злісні генерали Кравченко, Пукач", - сказав Подольський.

"Про що ми можемо говорити, якщо в райвідділі вбивають студента і говорять при цьому, що він сам головою об стінку або підлогу вдарився. Мені теж свого часу слідчі говорили: "Може, Ви самі себе побили, може друзі Вас побили. А може, Ви взагалі імітуєте Ваше викрадання і биття". У Генеральній прокуратурі мені цілком серйозно говорили, що ми влаштували спеціальну провокацію", - сказав він.

"Відносно Гонгадзе, генпрокурор Потебенько теж говорив, що в день вбивства його бачили у Львові, що все це провокація", - додав журналіст.

На думку Подольського, суспільство і ЗМІ не повинні вдовольнятися результатами слідства, бо його з Гонгадзе справа - це "лакмусовий папірець" для влади, як можна діяти, а як ні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...