Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американский сенатор "стурбований діяльністю нового українського уряду"

Четвер, 16 вересня 2010, 10:05


Екс-кандидат у президенти США сенатор Джон Маккейн стурбований ситуацією в Україні.

Про це він розповів у інтерв'ю "Голосу Америки" у середу, коли американські конгресмени розпочали осінню сесію Конгресу США і там відбувся парламентський форум демократичних держав.

"Я стурбований певними аспектами діяльності нового українського уряду. Я розумію, що вони були (законно) обрані, але я стурбований продовженням близьких стосунків з Росією", - сказав Маккейн.

"Мене хвилює ситуація з корупцією в уряді, але я також сподіваюсь, що з часом Україна продовжуватиме бути більш демократичною", - додав він.

Маккейн на Форумі також запевнив, що, не зважаючи на позицію адміністрації президента США, демократичні сили країн Східної Європи завжди можуть розраховувати на підтримку американських законодавців.

Маккейн вважає, що офіційні особи адміністрації Барака Обами мали б вести більш активну політику щодо Східної Європи. За його словами, суспільство цього регіону, особливо країн колишнього Радянського Союзу, продовжує жити у несвободі.

Стурбованість сенатора щодо України розділив учасник та ініціатор створення Форуму демократичних держав з українського боку - екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

"Ситуація з правами людини і демократії загалом в Україні погіршується. І чому цього не помічають у Брюсселі - я не знаю як у Вашингтоні - мене це дивує. Тому що в Україні, фактично, справа йде до утворення авторитарного режиму", - сказав він.

За словами Тарасюка, керівництво США та Євросоюзу повинно більше публічно говорити про порушення демократичних свобод, які відбуваються в Україні, а не замовчувати їх, обмежуючись дипломатичними фразами.

У засіданні Форуму взяли участь лідери парламентів країн Східної Європи, представники Європейського парламенту та американські законодавці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування