Опозиція хоче заборонити перевірки ЗМІ на час виборів

Четвер, 16 вересня 2010, 15:22


У парламенті зареєстровано постанову про введення мораторію на перевірку ЗМІ в період місцевих виборів.

Про це заявила голова тимчасової слідчої комісії ВР з питань утисків свободи слова Ірина Геращенко, виступаючи на засіданні опозиційного уряду в четвер.

"Від ТСК ми зареєстрували постанову про мораторій на перевірку засобів масової інформації під час виборчої кампанії", - сказала вона.

"Так само ми звернулися до спікера Верховної Ради з проханням провести навіть не спеціальні слухання, присвячені свободі слова, а взагалі медійний день, під час якого поставити до порядку денного законопроекти, які лежать у парламенті і є важливими для журналістів", - повідомила Геращенко.

Крім того, на її переконання, президенту слід було б призначити за своєю квотою до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення члена громадської журналістської організації.

Також Геращенко наголосила на необхідності призначення головою парламентського комітету з питань свободи слова Андрія Шевченка (БЮТ).

"Важливо, щоб опозиційний уряд вимагав від правлячої коаліції дотримуватися норм регламенту, щоб нарешті було призначено повноцінного керівника профільного комітету з питань свободи слова", - сказала вона.

"Подання на Андрія Шевченка у Верховній Раді є, але це не нормально, коли президент України ще в квітні говорить про те, що цей комітет буде відданий опозиції, а сьогодні вже вересень і комітет досі є без голови і не може, по суті, в багатьох випадках захищати права журналістів", - наголосила Геращенко.

"Українська правда"   

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування