Повернутися до Конституції 1996 року неможливо - експерт

Четвер, 16 вересня 2010, 18:50
Введення прямого президентського правління в Україні буде суперечити Конституції.

Про це заявив директор Інституту імені Горшеніна Володимир Фесенко, коментуючи заяву представників Партії регіонів про можливість розгляду питання про введення прямого президентського правління.

"Якщо про це йтиме мова... якщо буде введено якесь пряме президентське правління, то це буде відступ не тільки від норм Конституції, але і від демократичних принципів", - цитує експерта "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про можливість прийняття рішення Конституційним судом про визнання неконституційності політичної реформи 2004 року, Фесенко підкреслив, що в даному випадку ситуація "дуже непроста, навіть суперечлива".

За його словами, вже зараз можна прогнозувати, яким буде рішення суду і що політичну реформу визнають неконституційною, однак необхідно також задуматися про те, якими будуть наслідки і якими будуть протиріччя, які виникнуть після такого рішення.

"Дійсно, повернутися до Конституції 1996 року неможливо... Після рішення Конституційного суду, ми швидше за все, будемо жити за нормами Конституції 2004 року" - переконаний Фесенко.

При цьому, за словами експерта, виникне питання, чи вдасться провести чергову конституційну реформу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування