Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче послухати Хорошковського

Четвер, 16 вересня 2010, 19:17

Опозиційний уряд вимагає звіту в парламенті глави Служби безпеки Валерія Хорошковського.

Відповідну постанову було ухвалено в четвер на засіданні опозиційного уряду, повідомляє прес-служба БЮТ.

Опозиція вимагатиме пояснення резонансних подій, які загрожують свободі слова і в яких безпосередню участь брали працівники СБУ.

Окрім того, у постанові міститься вимога до уряду та правлячої коаліції негайного ініціювати звіт міністра внутрішніх справ Могильова, генпрокурора Медведька та омбудсмена Карпачової у справі зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва та інших фактах нападів на журналістів.

За підсумками звітів опозиційний уряд ініціюватиме відставки глави СБУ та міністра внутрішніх справ, йдеться у постанові.

Опозиційний уряд також вимагає від президента та уряду запровадити мораторій на перевірку ЗМІ будь-якої форми власності на час проведення місцевих виборів будь-якими державними органами.

Також спікеру парламенту запропоновано започаткувати проведення "Дня медіа" для розгляду законопроектів щодо свободи слова та ЗМІ.

Окрім того, опозиція наполягатиме на негайному ухваленні законопроектів про доступ до публічної інформації та щодо посилення гарантій свободи слова в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування