Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Гонгадзе не виключає, що вбивство журналіста організували спецслужби

П'ятниця, 17 вересня 2010, 11:57

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко не виключає,  що вбивство Георгія Гонгадзе було операцією, організованою закордонними спецслужбами.

Так вона прокоментувала Телекритиці відповідну заяву екс-президента Леоніда Кучми .

"Це версія, яка має бути  ретельно досліджена. Це та сама версія, яку ми ще називаємо "вбивство під запис". Я цю версію не відкидаю вже кілька років. Але я поки що не побачила у матеріалах справи, тому не можу судити наскільки ретельно її вивчали слідчі", - наголосила Теличенко.

Версія "вбивство під запис"  полягає у тому, що після випадку з побиттям журналіста Олексія Подольського,  записи розмов Леоніда Кучми з  цього приводу були проаналізовані.

І  у зв'язку з тим, що Кучма може говорити подібні фрази,  його спровокували сказати щось подібне зі згадкою прізвища Гонгадзе. А після вбивства журналіста його слова мали б сприйматись як доказ причетності до злочину.  

"На жаль, у 2000 році, зловживання владою та службовими повноваженнями  досягали тієї міри, що журналіста Подольського незаконно затримали, вивезли в ліс, побили й залишили там напризволяще працівники правоохоронних органів за вказівкою міністра внутрішніх справ. І це вже доведено у судовому порядку і не викликає жодних сумнівів", - зазначила Теличенко.

"Не виключено, що така ситуація виявилася сприятливою передумовою для компроментації українського президента через убивство журналіста Георгія Гонгадзе - те, що в ЗМІ називають "вбивство під запис", - сказала вона.

Але при цьому Теличенко вважає, що поки не буде відповідного рішення суду, не можна виключати і безпосередню вказівку на вбивство журналіста  з Банкової чи від міністра внутрішніх справ. Саме тому на сьогодні, за її словами, надзвичайно важливо дослідити записи майора Мельниченка.

Також адвокат Мирослави Гонгадзе відзначила, що поки що не побачила у матеріалах справи прямих доказів того, що Кравченко був єдиним замовником цього вбивства: "Але попри те, що цих прямих доказів немає, я не вірю у щирість свідчень  Пукача. Я вважаю, що він злочинець, який заслуговує на довічне ув'язнення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування