У Європі заперечують, що слухали Тимошенко

П'ятниця, 17 вересня 2010, 18:13

Європейська народна партія наполягає на тому, що її заява про ситуацію в Україні є об'єктивноюі відображає реальний стан речей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄНП, передають "Українські новини".

"Наші заяви підкріплюються фактами, а не ідеологією, нас не засліплюють упередженість або ненависть, як інших", - зазначив генсек ЄНП Антоніо Лопес-Істуріс.

За його словами, мета резолюції, прийнятої партією, - допомогти українцям у демократизації їх держави і підтримати політичні, економічні та соціальні реформи, які наблизять Україну до Євросоюзу.

Генсек партії також зазначив, що резолюцію не можна вважати необ'єктивною і упередженою, оскільки вона спочатку обговорювалася і затверджувалася президією партії, потім партіями-членами ЄНП на політичній асамблеї.

"Це дуже чітка і прозора процедура, що сприяє процесу демократичних дискусій і прийняття рішень", - вважає Лопес-Істуріс.

Він підкреслив, що саме така процедура прийняття партіями демократичних рішень.

"Такі негативні заяви (про упередженість резолюції) багато чого говорять про політичну культуру людей, які не розуміють, як працюють демократичні партії і як приймаються демократичні рішення", - підкреслив він.

Лопес-Істуріс знову зазначив стурбованість ЄНП різким погіршенням, як вона вважає, демократичного розвитку в Україні останнім часом - втручанням у свободу преси, переслідуванням представників неурядових організацій, в тому числі закордонних.

Як відомо, 13 вересня ЄНП закликала Януковича утриматися від застосування цензури в ЗМІ та забезпечити права опозиції.

Після цього Партія регіонів висловила думку, що заява ЄНП про внутрішньополітичну ситуацію в Україні є необ'єктивною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування