Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам Тимошенко заборонили змінювати назву

Вівторок, 21 вересня 2010, 11:01

Фракція Блоку Юлії Тимошенко не має права змінювати свою назву на БЮТ-Батьківщина.

Про це з трибуни заявив спікер парламенту Володимир Литвин, оголошуючи про повернення до старої назви.

"Як зазначено в листі від регламентного комітету, згадане оголошення не має юридичних наслідків", - сказав Литвин.

"Я прошу не привносити неспокій у це питання", - сказав Литвин, звертаючись до бютівців.

"Я перевірив, відповідно до регламенту, це не можна робити, бо регламент вимагає, що фракція, яка мала назву під час виборчої кампанії, вона повинна цю назву зберігати впродовж всієї діяльності", - зазначив він і додав, що тут немає жодних політичних підтекстів.

Також Литвин оголосив про виключення 28 депутатів з фракції БЮТ. Серед виключених група Портнова та депутати, що перейшли до коаліції.

Так були виключені: Віталій Барвиненко, Олександр Буджерак, Андрій Веревський, Ігор Воротнюк, Валерій Гацько, Олег Гейман, Геннадій Задирко, Валентин Зубов, Володимир Іваненко, Валерій Камчатний, Володимир Каплієнко, Євген Константинов.

Також виключені Юрій Крук, Петро Кузьменко, Віталій Курило, Олег Маліч, Святослав Олійник, Григорій Омельченко, Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко, Юрій Полунєєв, Ігор Савченко, Іван Сідельник, Раїса Сорочинська-Кириленко, Микола Трайдук, Олександр Фельдман, Олег Черпіцький, Олександр Шепелев.

Литвин також оголосив про зміну керівництва у фракції БЮТ. Так  головою фракції залишився Іван Кириленко, його першим заступником став Андрій Кожемякін, заступники - Юрій Одарченко, Сергій Сас, Сергій Соболєв, Андрій Шкіль і Олена Шустік.

***

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що для зміни назви фракції БЮТ потрібно буде почекати наступних виборів.

"Треба на наступних парламентських виборах створити іншу конфігурацію або партію, перемогти, і тоді ця назва надалі зможе фігурувати", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування