Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В БЮТі пропонують голосувати руками

Вівторок, 21 вересня 2010, 18:52
Депутат від БЮТ Володимир Яворівський пропонує голосувати за зміни до Конституцію шляхом підняття руки.

Відповідний законопроект він вніс на розгляд Верховної Ради, повідомляє його прес-служба.

Яворівський пропонує встановити, що під час розгляду законопроектів, які стосуються внесення змін до Конституції або ухвалення її в новій редакції, голосування проводиться народними депутатами особисто, шляхом підняття руки.

Відповідно до проекту, голова лічильної комісії в алфавітному порядку оголошує прізвище, ім'я і по батькові кожного депутата.

Депутат, чиє прізвище оголошено, якщо він голосує "за" - піднімає руку і вимовляє своє волевиявлення: "за" в мікрофон з робочого місця.

Якщо ж він голосує "проти" або "утримався", то, не піднімаючи руки, сидячи на своєму місці, оголошує в мікрофон з робочого місця про відповідне волевиявлення.

Автор зазначає, що відповідно до Конституції та закону про статус народного депутата голосування на засіданні Верховної Ради здійснюється депутатом особисто і встановлює вимогу особистої участі депутата в ухваленні рішень під час засідань Верховної Ради.

"Ухвалення цього проекту Закону є украй необхідним, тому що все частіше у Верховній Раді України застосовується практика передачі електронних карток для голосування іншим народним депутатом", - вважає Яворівський.

"Така процедура незаконна і є підставою для визнання прийнятих законів і інших нормативно-правових актів неконституційними", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування