Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддю Зварича можуть відпустити, а його обвинувача - звільнити?

Середа, 22 вересня 2010, 09:43


30 вересня в Оболонському райсуді Києва відбудеться попереднє слухання справи про обвинуваченню екс-голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича.

Про це повідомила газеті "Сегодня" колишній прес-секретар його адвокатів Тетяна Турчина.

"Справу буде розглядати молодий суддя Владислав Девятко, і є надія, що він виявить принциповість і об'єктивність", - сказала вона.

У Генпрокуратурі вважають, що на етапі досудового слідства вина Зварича, якого звинувачують в отриманні хабарів у особливо великих розмірах, доведена в повному обсязі.

У той же час, виданню стало відомо, що "важняк" Володимир Жербицький, який фактично розкрив злочини судді-"колядувальника" і був його головним викривачем, виведений своїм керівництвом за штат.

Тобто він є кандидатом на звільнення за статтею "скорочення штатів" (якщо Жербицький не погодиться на іншу роботу в ГПУ, то через 2 місяці буде звільнений).

Формально Жербицький - у відпустці. Його мобільний вимкнений.

Але один із колег-слідчих цю інформацію підтвердив. Він же припустив, що справа Зварича в процесі слухання якщо не розвалиться, то закінчиться символічним покаранням.

"Жербицького ж уже декілька місяців як відсторонили від ведення справи Зварича. А новий керівник слідчої групи виявився не таким напористим. І Зварич одразу підвівся духом і зараз вибудовує сильну лінію захисту", - заявив співрозмовник видання.

"Тому я не виключаю, що скандальному "колядувальнику", який нікого зі своїх високопоставлених заступників не здав, зарахують у відбутий термін проведений під слідством у СІЗО час, випустивши на волю", - додав він.

Як відомо, кримінальна справа проти Зварича була порушена в грудні 2008 року - він підозрювався в отриманні $100-тисячного хабара за ухвалення незаконного рішення. Зварич переховувався, але був затриманий у березні 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...