Турчинов прийшов до СБУ, хоча "навіть слідчі не розуміють", для чого

Середа, 22 вересня 2010, 15:31


Колишній перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов утретє прийшов на допит до Служби безпеки України.

Він прибув до СБУ близько 15-ої години, повідомляє УНІАН.

"Продовжують мене допитувати з питання незаконної передачі чинною владою державного газу "РосУкрЕнерго", - зазначив Турчинов перед тим, як зайшов до будівлі СБУ.

"Я продовжую повторювати відповіді на ті самі питання, які мені ставили у позаминулий раз, у минулий раз, що і НАК "Нафтогаз", і митна служба, і уряд діяли виключно в інтересах країни і виконували угоди, підписані з "Газпромом", - додав він.

Турчинов зазначив, що слідство повинно розслідувати, на яких підставах за "корупційною схемою" чинна влада передає державний газ "своїй же компанії "РосУкрЕнерго".

"Оце дійсно злочин, і тут треба ставити питання", - сказав він.

Говорячи про те, які він очікує почути запитання на цьому, вже третьому, допиті, Турчинов зазначив, що у минулі два рази йому ставили одні й ті ж запитання.

"Які зараз мені поставлять питання, я не знаю, але сподіваюсь, що буду мати можливість вам розказати", - сказав він.

"У всякому разі, мені здається, що не тільки у мене є нерозуміння, навіщо мене викликають. Думаю, що навіть слідчі, які ведуть це питання, не зовсім розуміють, з якою метою мене викликали сьогодні", - додав колишній чиновник уряду Тимошенко.

Турчинов ще раз запевнив, що СБУ використовується для переслідування політичних опонентів.

"Службу безпеки втягують виключно у переслідування тих людей, які стояли на варті інтересів держави. І, на жаль, Служба безпеки сьогодні працює виключно на клани, які сьогодні хочуть приватизувати не тільки державний газ, але й всю країну", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News