Янукович буде реформувати Україну ціле тисячоліття?

Середа, 22 вересня 2010, 18:34
Президент Віктор Янукович стверджує, що програма реформ української влади спрямована на реалізацію Цілей розвитку тисячоліття ООН.

Про це він заявив в середу у своєму виступі на пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН, повідомляє УНІАН.

"Цілі розвитку тисячоліття стали реальним порядком денним глобального людського розвитку, загальним імперативом для всіх урядів", - зазначив президент.

"З цієї високої трибуни я хотів би підтвердити волю нового політичного керівництва України у досягненні Цілей розвитку тисячоліття і нашу готовність до найширшого міжнародного співробітництва під егідою ООН", - заявив Янукович.

Він також підкреслив, що "програма реформ, ініційованих мною як президентом, та програма діяльності нового уряду у своїй соціальній спрямованості тісно пов'язані з реалізацією Цілей розвитку тисячоліття".

Янукович повідомив, що "Україна ставить перед собою завдання комплексної модернізації економіки та активної соціальної політики".

"Ми розпочали системні структурні реформи, що мають на меті створити потужну сучасну технологічну економіку і забезпечити високі стандарти життя населення та захисту найбільш вразливих його груп", - уточнив він.

За його словами, "Цілі тисячоліття є одночасно й орієнтиром, й системою пріоритетів для реалізації стратегії реформ в Україні".

"Оскільки вони відображають проблеми, що сьогодні стоять перед нашим суспільством. Взявши на себе зобов'язання згідно з Цілями розвитку тисячоліття, Україна зробила їх досягнення головним орієнтиром національної економіки", - підкреслив президент.

Янукович зазначив, що пріоритетами цієї політики стали забезпечення добробуту населення, подолання бідності, набуття високих стандартів охорони здоров'я, боротьба з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом, гарантування доступності та якості освіти, екологічна безпека, гендерна рівність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування