Європейські медіа стурбовані станом України

Середа, 22 вересня 2010, 20:04
Київ переживає занепад демократії.

Таку думку озвучила британська газета "Файненшл Таймз" у редакційній статті, повідомляє УНІАН.
 
У газеті нагадали, що Європейський Союз і США закликали забезпечити належний захист журналістів - 10 років після жахливого вбивства Георгія Гонгадзе, журналіста, який займався розслідуванням неправомірних дій влади.

"Їх заклики сигналізують про відновлення занепокоєння в Європі", - йдеться в повідомленні.

"Зараз перед українською владою стоять незручні питання щодо недавнього зникнення іншого журналіста Василя Климентьєва, який також проводив журналістські розслідування", - зазначають в "Файненшл Таймз".

Іноземні журналісти вважають, що для правозахисних організацій у сфері медіа та захисту прав людини випадок Климентьєва символізує те, як досягнення у сфері свободи преси і демократичних свобод часів Помаранчевої революції були знищені після обрання президентом проросійського Віктора Януковича на виборах в лютому.

У статті наголошується, що журналісти "скаржаться на те, що цензура і залякування повертаються".

"Два незалежних телевізійних канали, які асоціюються з опозицією, нещодавно були позбавлені частот київським судом. Відома організація захисту прав журналістів "Репортери без кордонів" попереджає про "значне зростання спроб прямо перешкоджати "діяльності ЗМІ", - зазначає "Файненшл Таймз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування