У Януковича після виборів готують новий експеримент із Україною

Четвер, 23 вересня 2010, 12:36

Після місцевих виборів влада може приступити до адміністративно-територіальної реформи.

Про це пише "Дзеркало тижня", посилаючись на свої джерела.

Реформу почнуть у Донецькій області й одній з областей Західної України.

За словами джерела, донецький губернатор Анатолій Близнюк, який погодився на експеримент,  підтримує  ідею розмежування повноважень державних адміністрацій і виконавчих органів обласної і районної рад.

Подібне розмежування передбачає створення рай- і облвиконкомів, як і передбачено в ратифікованій Україною Європейській Хартії місцевого самоврядування. Мова в цьому випадку йде не тільки про зміну профільного законодавства, але й Конституції України.

Губернатор Донецької області згоден і із соціально-економічним принципом укрупнення  громад, передбаченим майбутньою адмінтерреформою.

За інформацією джерела, вибір припав на Донецький регіон не випадково. На думку партії влади, лояльний до неї регіон може виявитися більш терпимим до непопулярних кроків, адже в результаті проведення реформи десятки сільрад і їхніх голів повинні будуть синхронно складати свої повноваження.

Також джерела видання вказують і на певну політичну складову можливої реформи.

Так, зміна територіально-адміністративного устрою допоможе партії влади вплинути на результати місцевих виборів, оскільки в укрупнених громадах вибори будуть проводитися повторно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News