СБУ ВЖЕ ШПИГУЄ ЗА ЖУРНАЛІСТКОЮ

П'ятниця, 24 вересня 2010, 10:35

Працівники СБУ збирають інформацію про журналістку і громадську діячку Вікторію Сюмар.

Про це Сюмар написала у своєму блозі на "Українській правді".

"Моя налякана консьєржка... тишком переповідала, як до неї підходили працівники СБУ та розпитували про мешканців моєї квартири. Основні питання: як живуть, коли приходять, хто приходить до квартири, тощо", - зазначила вона.

Сюмар висловила здивування тим, чому СБУшники збирають інформацію в такий спосіб.

"Адже всі ці питання можна поставити прямо мені. Готова відповідати. Телефон - цілком доступний. Та й Google в сучасному світі спроможний дати більше інформації, аніж консьєржка", - написала вона.

Журналістка також висловила жаль, що українські "джеймсибонди" витрачають час на подібний "збір інформації" про громадських активістів, журналістів, істориків, витрачають час на специфічні "бесіди" з ректорами, грантерами Фонду "Відродження" і т.д.

"Мені шкода тих, хто мусить виконувати подібні накази, шкода прес-секретаря, яка мусить постійно повідомляти, що "інцидент вичерпаний" і вишукувати якісь більш-менш зрозумілі пояснення всіх цих відвертих "ляпів", - написала Сюмар.

"Може, вже час таки засумніватися у профпридатності людей, які б мали займатися серйозними справами, а не гратися в банальні дитячі забавки, базовані на особистих психологічних комплексах?", - вважає вона.

Як відомо, у четвер стало відомо, що СБУ цікавиться у представників громадської організації "Демократичний альянс" роботою з міжнародними грантами.

Раніше також представники СБУ перевіряли гранти від фонду "Відродження".

Крім того, працівники СБУ проводять співбесіди з журналістами, громадськими діячами, активістами та блогерами.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування