Янукович хоче продовжувати "надбання помаранчевої революції"

П'ятниця, 24 вересня 2010, 11:04


Президент Віктор Янукович визнає демократичні надбання помаранчевої революції і вважає, що їх потрібно продовжувати.

Про це він заявив у Нью-Йорку, відповідаючи на запитання членів Атлантичної Ради США.

"Коли починалася помаранчева революція, і я почув ті заклики, з якими вожді помаранчевої революції зверталися до людей, це мені було дуже знайомо, і мені було до душі", - сказав Янукович, цитує прес-служба президента.

"Коли йшла політична боротьба під час виборів 2004 року, в мене не було ніякого зла. Я вважав, що це - звичайне змагання, і той, хто буде переможцем, візьме на себе відповідальність за країну", - сказав чинний глава держави.

Янукович зазначив: "Я як людина, яка значну частину свого життя присвятила спорту, звик змагатися за правилами. Але по відношенню до мене були залучені засоби поза правилами гри. Це, безумовно, мало негативний вплив на мене як на людину, і на ту частину виборців, яка підтримувала мене".

"Ви, мабуть, все знаєте, я не буду багато розповідати, чим закінчилися ті вибори. Набагато важливішим було те, що казали під час помаранчевої революції помаранчеві вожді і що вони потім зробили. Це - тема окремої великої конференції. Але я дуже коротко скажу, що негативних наслідків набагато більше, ніж позитивних", - заявив Янукович.

За його словами, український народ за ці 5 років зробив висновки - "і сьогодні все, що ми робимо - показуємо приклад, як не можна робити так, як робили "помаранчеві".

"Що стосується позитиву. Безумовно, він був. І цей позитив, перш за все, він став у душах людей. Він у тому, що люди відчули себе більш вільними, почали вільно висловлювати свою точку зору, як вони хотіли б жити", - заявив Янукович.

"Демократичні надбання помаранчевої революції - я їх визнаю і вважаю, що ті надбання, які є - їх треба продовжувати. Про погане не будемо говорити. Це вже минуло. Цю сторінку ми вже перегорнули", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування