Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз вже здає українську трубу "іншим країнам"

П'ятниця, 24 вересня 2010, 13:58
"Нафтогаз" і "Газпром" виступають за дозвіл допуску до управління українською газотранспортною системою іншим країнам.

Про це в Києві під час форуму з питань паливно-енергетичного комплексу заявив директор компанії "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, відповідна ініціатива щодо внесення змін в українське законодавство була схвалена на проведених у вересні зборах учасників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління ГТС України".

"Акціонери "Нафтогазу" і "Газпрому" на останніх зборах учасників (консорціуму) спільно вирішили вийти із законодавчою ініціативою про внесення в необхідні закони положень, які б дозволили брати участь в управлінні ГТС іноземним державам, у тому числі і Росії", - сказав Подмишальський.

Він зазначив, що після ухвалення необхідних змін до законодавства можна буде визначитися з довгостроковими перспективами транспортування газу, а також з питаннями модернізації ГТС.

"Після ухвалення законодавчих актів...можна буде сісти і зацікавлено визначитися з обсягами транспортування газу на значну перспективу, тоді вже будувати плани, що потрібно зберегти, що модернізувати, а що консервувати", - сказав директор компанії.

Як відомо, українсько-російський консорціум з управління ГТС був створений у 2004 році, його учасниками є "Нафтогаз" і "Газпром" на паритетній основі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування