Активісти обіцяють довести СБУ, що не брешуть

П'ятниця, 24 вересня 2010, 20:35
Громадська організація "Демократичний альянс" підтверджує, що співробітники СБУ проводили розмови і зустрічі з представниками альянсу.

Про це йдеться в офіційній заяві організації щодо діяльності Служби безпеки.

"21 вересня 2010 року співробітник СБУ, який представився Євгеном Володимировичем, подзвонив на домашній телефон попереднього керівництва Черкаського обласного осередку "Демократичного альянсу", - зазначається в повідомленні.

Це й же чоловік "провів неофіційну зустріч з Віталієм Луциком, який входив до попереднього складу правління місцевої організації "Демократичного альянсу" у Черкасах".

"Саме його домашня адреса до сьогодні зазначена в якості юридичної в реєстраційних даних осередку", - йдеться в заяві.

В організації зазначають, що "на зустрічі представник СБУ намагався отримати інформацію щодо джерел фінансування організації, як на місцевому, так і центральному рівні".

"Альянс може підтвердити, що перелічені дії мали місце з боку співробітників СБУ, в тому числі показами свідків... І готовий надати будь-яку інформацію на підставі офіційного запиту", - заявляють в організації.

"В цьому контексті, ще більшого обурення викликає спроба СБУ звинуватити "Демократичний альянс" в брехні та перекручуванні фактів", - йдеться в заяві.

В альянсі заявляють, що зазначений у повідомленні СБУ дзвінок до громадської приймальні служби, який здійснив керівник "Демократичного альянсу" для того щоб з'ясувати чи дійшли три запити організації, дійсно мав місце.

Проте, він жодним чином не пов'язаний з опублікованими організацією фактами.

"Проведення неофіційних зустрічей та профілактичних бесід з активістами організації ми розцінюємо як тиск і залякування з метою вплинути на реалізацію законних прав громадян у рамках їх об'єднань", - зазначають громадські діячі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування