Забужко: Янукович - це невивчений урок. Тимошенко - "гламурний авторитаризм"

Понеділок, 27 вересня 2010, 08:23

Письменниця Оксана Забужко залишається переконаною, що між наслідками керівництва Віктора Януковича та Юлії Тимошенко для України різниці немає.

Це випливає з відповіді письменниці у Берліні, на презентації перекладу її роману "Музей покинутих секретів", на запитання, чому на минулих президентських виборах вона не підтримувала жодного з кандидатів і закликала голосувати "проти всіх".

"Янукович - це наш невивчений урок історії. Тимошенко - це новий виклик, до якого Україна не була готова. Неготова розпізнати "гламурний авторитаризм у жіночій версії", - сказала Забужко, цитує "Німецька хвиля".

"Найближча аналогія - Роза Отунбаєва з її запрошенням російських миротворців. В цьому сенсі для "кремлівського сценарію" - чи "А" чи "Б", бо Москві однаково було, чи виграє Тимошенко чи Янукович", - додала українська письменниця.

Як відомо, під час цьогорічних квітнево-червневих сутичок у Киргизстані глава тоді ще тимчасового уряду Роза Отунбаєва звернулася до Росії з проханням надати Киргизстану військову допомогу з метою зупинити етнічні протистояння. 

Презентація перекладу книги "Музей покинутих секретів" Оксани Забужко відбулася на 10-му міжнародному літературному фестивалі, який на вихідних завершився у німецькій столиці. Україну на форумі представляли Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Євген Сверстюк, історик Володимир В'ятрович та інші.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування