МВС, ГПУ І СБУ ПРОЇЛИ 660 МІЛЬЙОНІВ НА КАДИЛАКИ

Вівторок, 28 вересня 2010, 12:21

Рахункова палата вважає неефективною розтрату 660 мільйонів гривень правоохоронними органами.

Про це йдеться в заяві відомства.

В ній наголошується, що "існуюча система використання правоохоронними органами благодійної допомоги є безконтрольною і здебільшого незаконною".

Благодійні кошти, які отримували МВС, Державний департамент з питань виконання покарань, Генпрокуратура та СБУ, використовувалися цими структурами вкрай неефективно, з численними порушеннями фінансової дисципліни та існуючого законодавства.

Так, отримані правоохоронними відомствами протягом останніх двох з половиною років у вигляді благодійної допомоги ресурси та кошти в сумі близько 660 млн. грн. витрачені "головним чином не на правоохоронні заходи, а на утримання нереформованих і обтяжливих для держбюджету органів правопорядку, загальна чисельність яких становить майже 600 тис. працівників".

Найбільше порушень, а саме на суму понад 15 млн. грн., виявлено в МВС, де ситуація за останні вісім місяців 2010 року ще більше погіршилася.

Значна частина благодійних надходжень, всупереч визначеній меті, "спрямовувалася на створення комфортних умов для керівництва: придбання автомобілів, обладнання, комп'ютерної техніки, ремонт офісних приміщень та проведення різних урочистостей, конкурсів, обслуговування банкетів тощо".

"Переважно правоохоронні органи "нав'язували" благодійникам потребу в допомозі у вигляді письмових звернень із проханням оплатити рахунки на придбання товарів і послуг", - зазначають у Рахунковій палаті.

Залучені до надання благодійної допомоги благодійні фонди правоохоронних органів головним чином також оплачували рахунки за комунальні послуги, комп'ютерну техніку, офісне обладнання, дороговартісні автомобілі, і навіть зброю для МВС, та набої до неї.

"З початку року для центрального апарату МВС як благодійна допомога був придбаний автомобіль Cadillak Escalade вартістю понад 500 тис. грн., а прокуратура Донецької області отримала автомобілі Mersedes-Bens S 550 Long та Toyota Camri Premium 3,5 загальною вартістю понад 1,5 млн. Гривень", - нагадують у Рахунковій палаті.

"МВС "споживає" стільки державних коштів, скільки разом всі соціальні галузі, - освіта, культура, медицина, наука... Усю цю практику з благодійністю на користь правоохоронців необхідно зламати", - заявив голова Рахункової палати Валентин Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...