Доній припускає, що побиття активістів "координується з одного центру"

Вівторок, 28 вересня 2010, 13:34


Депутат групи "За Україну!" Олесь Доній припускає, що побиття журналістів, літераторів, напад на пісенному фестивалі й тощо координується з одного центру.

Про це він заявив в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

"Ми можемо говорити про наявність фактів побиття медійників, літераторів... Було два напади у Донецьку. Наш представник в Донецьку Олександр Демченко - поет, журналіст - двічі зазнав фізичних ушкоджень і один раз він втратив свідомість за метрів 20 до свого будинку. Побито фотокора у Львові, зараз напад на фестиваль ("Гайдамака.UA")", - перерахував Доній.

"Можливо, це все координується з одного центру. Не будемо забувати, що під час, наприклад, "України без Кучми" перевдягнені курсанти-міліціонери робили з себе буцімто анархістів, а потім виявилося, що це силова структура. Також Георгій Гонгадзе, якого вбили, як виявилося, міліціонери за вказівкою свого керівництва", - сказав він.

"Одне з двох - або це координується з одного центру за аналогією, або влада просто створює таку атмосферу, що все, що пов'язано з українською культурою і вільною пресою, є ненормальним та неприйнятним. І тому бити їх - це, навпаки, буде заохочуватися з боку влади, принаймні, на це будуть дивитися крізь пальці", - вважає Доній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування