Бродський вже знає, яких чиновників скоро звільнять

Вівторок, 28 вересня 2010, 19:20
Більшість міністерств і відомств чинять опір дерегуляції підприємницької діяльності.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський на засіданні Комітету з економічних реформ під керівництвом президента Віктора Януковича.

"Я не можу назвати практично жодного центрального органу виконавчої влади, який добровільно працює на виконання завдання, поставленого урядом", - цитує керівника прес-служба відомства.

Бродський підкреслив, що попри доручення прем'єра Миколи Азарова провести дерегуляцію за три місяці, знадобилося більше 5 місяців, аби міністерства та відомства почали співпрацювати з Держкомпідприємництвом.

"Через небажання проводити дерегуляцію вже позбулися посад Олег Кулініч, який очолював Держкомзем та Віктор Бойко, міністр охорони навколишнього природного середовища", -зазначив він.

Глава Держкомпідприємництва також звернув увагу керівництва держави на проблему продукування нових регуляторних актів в стінах урядових установ та парламенту, що йде врозріз з зусиллями Кабміну та Держкомпідприємництва.

Від початку року на погодження до Комітету прийшло понад тисячу регуляторних актів.

Половину з них Держкомпідприємництво не погодило. Решта 500 актів були погоджені лише після вилучення в робочому порядку антибізнесових складових.   

Серед проблем підприємництва, які потребують втручання керівництва держави, Бродський назвав, крім іншого, існування надмірної кількості необґрунтованих бланків, довіреностей тощо, наведення ладу на митниці, термінове ухвалення закону про валютне регулювання та забезпечення бізнесу кредитами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування