Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообіцяв Європі чесні вибори

Вівторок, 28 вересня 2010, 20:44

Президент Віктор Янукович запевнив представника ПАРЄ, що робить все для проведення в країні прозорих і демократичних виборів до місцевих органів влади.

В цьому він запевнив співдоповідача комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань моніторингу Майліс Репс, повідомляє прес-служба глави держави.

"Безумовно, ми дуже зацікавлені в тому, щоб ці вибори були прозорі, демократичні. І я роблю все, щоб це так і сталося", - сказав Янукович під час зустрічі.

Президент зазначив, що особливу увагу він приділив виборчому законодавству. Він нагадав, що був прийнятий закон про місцеві вибори, а пізніше - поправки до нього.

"Цей закон і поправки були спрямовані на забезпечення рівних умов участі всіх політичних сил у цих виборах", - підкреслив Янукович, додавши, що пізніше на підсилення закону підписав указ про недопущення порушень законодавства під час передвиборчої агітації. 

Янукович також зазначив, що за його дорученням Міністерство закордонних справ направило запрошення спостерігачам Ради Європи та ОБСЄ брати участь у спостереженні за виборами 31 жовтня.

"Аналогічні запрошення були надіслані і по парламентській лінії. Тому ми сподіваємося, що наша співпраця буде спрямована саме на якісний моніторинг передвиборчої кампанії, виборів", - повідомив президент.

"Переконаний, що будуть надані об'єктивні і збалансовані оцінки. Дуже важливо, щоб ця об'єктивність була збережена. Ми в цьому дуже зацікавлені", - додав він.

В свою чергу Репс подякувала за зустріч і зазначила: "Ми дуже хочемо, щоб ви дивилися на нас як на людей, налаштованих допомагати вам у всьому чим тільки можна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування