Хорошковський повідомив, що Янукович його не обмежував

Середа, 29 вересня 2010, 11:08
Глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що у нього немає політичних опонентів.

"Служба безпеки України - поза політичними процесами, нам це за законом заборонено. Звісно, що сьогодні ми аналізуємо період 2009 року, пов'язаний з колишнім Кабміном", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді" в Україні".

"Якщо нові чиновники поведуть таку ж, м'яко кажучи, незаконну господарську діяльність, то отримають відповідну реакцію СБУ. Президент ніколи ніяких обмежень з цього приводу не встановлював", - заявив Хорошковський.

"Ми зобов'язані в будь-якому випадку придушити досить злагоджену корупційну систему в Україні. Тільки з початку року наші співробітники виявили 1198 кримінально караних злочинів у сфері службової діяльності", - зазначив глава СБУ.

За його словами, "складено 1636 адмінпротоколів про корупцію, з них 62 - стосовно чиновників I-III категорій".
 
"Але тут важлива не стільки силова складова, скільки економічна. Сподіваюся, що новий Податковий кодекс і ті зміни в законі про корупцію, що вступають у силу з січня 2011 року, допоможуть нам зняти більшість проблем", - додав Хорошковський.

Крім того, глава СБУ заявив, що "без наявності громадянських свобод неможливий розвиток країни".

"А ми зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною. Все, що спрямовано на процеси демократизації, все, що допомагає свободі волевиявлення, свободі слова, ми вітаємо. І будемо підтримувати всіма доступними засобами", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, як спецслужба може підтримувати такі процеси, Хорошковський зазначив: "Дуже просто: підтримувати демократичні процеси всередині самої Служби та сприяти демократизації суспільства в цілому".

"Тут мова йде, перш за все, про забезпечення дотримання законності в ході виборчої кампанії", - сказав він.

"Це і захист сервера Центрвиборчкому від несанкціонованого доступу, і недопущення підкупу виборців, і гарантія від іноземного втручання у внутрішні справи держави", - заявив глава СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News