Генсек НАТО чекає на результати про махінації українських миротворців

Середа, 29 вересня 2010, 11:44
 

Генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен не коментує ситуацію з махінаціями українських миротворців у Косово, оскільки не завершено розслідування.

Таку позицію він озвучив у Брюсселі в інтерв'ю українським інформаційним агентствам "Інтерфакс-Україна" та Укрінформ.

"Перш за все, я маю сказати, що з цього приводу ведеться розслідування, і я не будуть коментувати деталі цього розслідування", - заявив він.

"Сказавши це, я також підтвердив, що були встановлені певні проблеми, але KFOR не назвало жодної країни. Це розслідування проводять спільно європейська поліція EULEX і KFOR, і я буду чекати на закінчення результатів перед тим, як я буду це коментувати", - сказав Расмуссен.

18 вересня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що військовослужбовці українського контингенту KFOR (Kosovo Force) протягом 2006-2009 років здійснювали масштабні махінації з постачанням та продажем палива в Косово.

Як повідомили в Генпрокуратурі, Головне управління військових прокуратур взяло у провадження кримінальну справу, порушену 5 лютого 2010 Військовою службою правопорядку Збройних сил України за фактом шахрайських дій з паливно-мастильними матеріалами військовослужбовцями українського миротворчого контингенту в Косово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування