У Херсоні політсили побилися за номери в списках

Середа, 29 вересня 2010, 19:21

У Херсоні територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію виборчих списків усіх вже зареєстрованих політичних сил.

Про це повідомив член Херсонської міської ТВК Дмитро Ільченко, передає УНІАН.

Комісія проголосувала 12 голосами з 16, що членів комісії про скасування реєстрації.

За словами Ільченко, з початку доби комісія вже встигла зареєструвати виборчі списки кандидатів до міськради більш ніж 20 політичних сил.

Проте вже в другій половині дня з'ясувалося, що документи від парторганізацій брав член комісії, який не був уповноважений це робити. На підставі даного факту і було прийнято рішення.

Під час засідання ТВК перед будівлею, де засідала комісія в будівлі міськради, зібралися представники політичних сил, які висловлювали своє обурення діями членів ТВК.

Представники політсил намагалися перешкодити комісії ухвалити незаконне, на їхню думку, рішення.

У результаті двері в приміщення ТВК була зламані й сталася бійка між охороною та представниками суб'єктів виборчого процесу.

До міськради була викликана міліція і загін спецназу. Зіткнення було припинено і є дані, що міліція затримала кілька представників від партій за адміністративне правопорушення - хуліганство.

На даний момент комісія призупинила прийом документів для реєстрації до наведення порядку міліцією біля приміщення ТВК.

За словами представників політичних сил, вони обурені діями ТВК і вважають їх замовними з боку міської влади Херсона.

Як повідомили представники партії "Наша Україна", виборчий список якої був зареєстрованим під 1 номером, скасування реєстрації списків сталася через те, що Партія регіонів була зареєстрована лише під 8 номером, який і мала згідно із законом про місцеві вибори займати у виборчому бюлетені .

Однак, за даними нашоукраїнців, з боку облдержадміністрації було дано вказівку скасувати реєстрацію. Виборчий список "Регіонів" перереєстровано під 1 номером.

Представники кількох політичних сил уже заявили, що звернуться до прокуратури, ЦВК і суду щодо незаконних, на їхню думку, дій Херсонської міської ТВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування