Могильову не сподобалось, що його звинуватили за кадилаки

Четвер, 30 вересня 2010, 14:47

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов відкидає звинувачення Рахункової палати в нецільовому використанні коштів його міністерством.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у четвер на брифінгу.

Могильов зазначив, що цей аудит Рахункова палата проводила за 2008-й - першу половину 2010 року.

При цьому, за його словами, "всі цифри надані за цей період повністю". Рахункова палата, за його словами, не провела будь-якого порівняльного аналізу щодо використання коштів за минулий або позаминулий рік.

"Звідки взялися такі цифри, одному Богові відомо", - сказав Могильов.

Міністр повідомив, що у зв`язку з цим звернувся з листом до керівника Рахункової палати Валентина Симоненка, в якому зазначив, що вважає такий висновок Рахункової палати необгрунтованим.

28 вересня Рахункова палата заявила, що з початку року для центрального апарату МВС як добродійна допомога був придбаний автомобіль Cadillak Escalade вартістю понад 0,5 млн. грн., а прокуратура Донецької області одержала автомобілі Mersedes-Bens S 550 Long і Toyota Camri Premium 3,5 загальною вартістю понад 1,5 млн. грн.

За даними Рахункової палати, одержані правоохоронними відомствами впродовж останніх 2,5 років у вигляді добродійної допомоги ресурси і кошти в сумі близько 660 млн. грн. витрачено головним чином не на правоохоронні заходи, а на утримання нереформованих і обтяжливих для держбюджету органів правопорядку, загальна чисельність яких становить майже 600 тис. працівників.

За інформацією Рахункової палати, найбільше порушень, а саме на суму понад 15 млн. грн., виявлено в МВС, де ситуація за останні вісім місяців 2010 року ще більше погіршилась.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News