Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-керівник Міноборони заявляє, що ГПУ робить із нього "показову жертву"

Четвер, 30 вересня 2010, 15:39


Арештований екс-керівник Міноборони Валерій Іващенко заявляє, що Генпрокуратура намагається ізолювати його фізично та інформаційно.

Про це йдеться в його листі, надісланому газеті "Дело".

У ньому Іващенко категорично заперечує свою провину в незаконному продажі Феодосійського судомеханічного заводу, який до квітня підпорядковувався Міноборони.

Він зазначає, що 21 серпня його викликали на допит до ГПУ як свідка, - а потім затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем "в інтересах третіх осіб", хоча він заперечував свою вину і був готовий співпрацювати зі слідством. Суд теж не прийняв аргументи захисту щодо зміни запобіжного заходу.

Екс-керівник Міноборони спростовує чутки, що він повністю визнав свою провину у скоєному злочині і дає "покаянні" свідчення.

"Послідовність дій співробітників і деяких керівників Генеральної прокуратури свідчить про очевидне намагання ізолювати мене як фізично (помістивши за грати), так і соціально, інформаційно, позбавивши будь-яких контактів із суспільством, колегами, друзями, максимально обмеживши спілкування з моїми найближчими рідними", - заявляє Іващенко.

За словами екс-чиновника, його намагаються "деморалізувати, зламати психологічно, позбавити адекватних - рівних із стороною звинувачення - можливостей на захист своєї честі, гідності, доброго імені і репутації".

Протягом 4 тижнів арешту, за словами Іващенка, він лише двічі був залучений до слідчих дій - під час допитів 21 серпня і 27 серпня, - а решту терміну він "безпідставно і безцільно" перебуває "в режимі позбавлення волі, ізоляції від суспільства, від своєї родини".

Іващенко зазначає, що на керівних посадах у Міноборони боровся з тими, хто "докладав руку до розтаскування, розкрадання ресурсів Міноборони і Збройних Сил".

"В тому, що мене звинувачують у здійсненні вчинків, з якими я відкрито, наполегливо боровся, я вбачаю спробу розквитатися, помститися з боку усунутих мною з Міністерства оборони людей, що мають можливості певного впливу для організації "полювання" і розправи наді мною", - заявляє Іващенко.

Він переконаний, що справа проти нього "носить відверто замовний характер".

"У ситуації з Феодосійським судномеханічним заводом не досліджується хронологія доведення цього підприємства до стану банкрутства протягом декількох останніх років, хто і як докладав до цього руку. Дана кримінальна ж справа формується навколо єдиною "точки дотику" в цій "хронологічній лінії" - погодження плану санації підприємства", - пише Іващенко.

Він наголошує, що цей план після погодження Міноборони погоджувався комітетом кредиторів і затверджувався Господарським судом АР Крим - але це не береться до ваги.

Іващенко стверджує, що перед погодженням плану санації підприємства Міноборони він власноруч вніс до нього доповнення щодо обов'язковості дотримання вимог Порядку відчуження об'єктів держвласності. Тобто відчуження об'єкту мало відбуватися за умови окремого дозволу на це і бути погодженим із Фондом держмайна.

За словами екс-чиновника, при реалізації плану ні до Міноборони за дозволом, ні до ФДМ за погодженням ніхто не звертався - і саме це мало б стати предметом розслідування.

"Натомість всі зусилля слідства зосереджені на тому, щоб у будь-який спосіб зробити винним мене, завідомо визначивши на роль показової "жертви", - заявляє Іващенко, стверджуючи, що слідство до нього упереджене й необ'єктивне.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування